Nieuws

Kursaal Oostende pakt uit met grootste moduleerbare concertzaal van België

Na een uitdagend ontwerpproces kan dit najaar de renovatie van de concertzaal van het Kursaal van start gaan. Daidalos Peutz staat in voor de volledige akoestische studie.

Vacature medewerker akoestiek en energieprestatie

We zijn op zoek naar een gemotiveerde medewerker akoestiek en energieprestatie. 

Je ondersteunt een team ingenieurs dat advies geeft aan architecten bij het ontwerp van duurzame gebouwen en wijken. 

Voorkennis is niet vereist, we voorzien een degelijke interne opleiding.

Een Dag van Kennis en Praktijk!

Op maandag verwelkomden we 18 studenten van de 50ste Hogere Cursus Akoestiek uit België en Nederland in het akoestisch laboratorium van Daidalos Peutz. Een dag vol kennis en praktijk stond op het programma, waarbij de studenten een diepgaand inzicht kregen in onze geavanceerde meetfaciliteiten.

gewonnen wedstrijd Markthalsite Overijse

Uit de ontwerpwedstrijd voor de nieuwe Markthalsite te Overijse kwamen B-architecten en partners als winnend team uit de bus . Zij gaan nu verder en verfijnen dit concept tot een definitief ontwerp. 

Kunstenwerkplaats Hasselt wordt voorgesteld

In het voormalig administratief centrum van de stad Hasselt op het Groenplein zijn de plannen voor een nieuwe grote kunstenwerkplaats voorgesteld. Het gebouw wordt helemaal gerenoveerd en aangepast, en uitgebreid met een deel nieuwbouw. 4 cultuurorganisaties zullen er onderdak krijgen.

vraag het boek "Musea van Peutz" aan

De nieuwe editie in de reeks van boeken van de groep Peutz is uit: "Musea van Peutz" is het verhaal van een passie voor musea.

STUK: Huis voor Dans, Beeld en Geluid heropent na uitgebreide renovatie

STUK: Huis voor Dans, Beeld en Geluid heropent na een uitgebreide renovatie. Daidalos Peutz was akoestisch adviseur voor het oorspronkelijk ontwerp van 1996 en gaf ook voor deze renovatiefase akoestisch advies aan het ontwerpteam rond Neutelings Riedijk Architecten .

Residentie Louise marie te Antwerpen is klaar!

Residentie Louise Marie te Antwerpen is klaar!

Renovatie van het Stadhuis van Antwerpen nadert oplevering

De renovatie en restauratie van het Stadhuis te Antwerpen nadert de oplevering. De laatste werken worden uitgevoerd en de opleveringsproeven in het kader van de BREEAM-certificatie worden uitgevoerd.

Oude Veeartsenarijschool wint een bronzen medaille bij de architectuurprijs ‘architectuur en erfgoed’ bij de Publica Awards

Oude Veeartsenarijschool wint een bronzen medaille bij de architectuurprijs ‘architectuur en erfgoed’ bij de Publica Awards.