Nieuw laboratorium voor brandveiligheid

Peutz bouwt een nieuw laboratorium voor brandveiligheid in Molenhoek (Lb). Deze week werd het hoogste punt bereikt. Met dit nieuwe laboratorium speelt Peutz in op de toegenomen vraag naar gecertificeerde brandveiligheidsvoorzieningen voor gebouwen en producten. Eind augustus zal het nieuwe laboratorium in gebruik genomen worden.

Toegenomen vraag

Eén van de redenen voor de nieuwbouw van het laboratorium is de toegenomen vraag naar gecertificeerde brandveiligheidsvoorzieningen voor gebouwen en producten. Peutz exploiteert sinds eind jaren ’90 een brandveiligheidslaboratorium in Roermond. Met het nieuwe laboratorium in Molenhoek wordt de capaciteit sterk vergroot. Bovendien heeft het nieuwe laboratorium een aantal extra functionaliteiten. Daardoor kan Peutz naast genormaliseerde testen ook testen op maat uitvoeren. Ook komt er een speciale testruimte voor brandmeld-, watermist-, sprinkler- en aerosol(blus)systemen.

CE-markering

Het nieuwe laboratorium is voor diverse bepalingen geaccrediteerd en aangewezen als notified body. De testresultaten uit het lab kunnen dus worden gebruikt in het kader van CE-markering.

Duurzaam ontwerp

Bij het ontwerp van het laboratorium is bijzondere aandacht besteed aan de duurzaamheid van het gebouw en de installaties. De rookgassen die vrij komen bij de testen worden intensief gereinigd met nageschakelde techniek in de vorm van naverbranders en gaswassers. Daarnaast wordt het dak van het laboratorium voorzien van zonnepanelen.

Opdrachtgever
Peutz
Stad
Mook
Land
Nederland