Zaalakoestiek

We verwelkomen Gert-Jan in het labo te Hooglede

Gert-Jan Loobuyck versterkt ons team in het akoestisch labo. Als meettechnicus zal hij kwaliteitsverantwoordelijke Els bijstaan bij het uitvoeren van akoestische metingen, zowel in het labo als in situ.

Hij is opgeleid als audioloog en heeft de Hogere Cursus Akoestiek aan het KVIV met succes voltooid. Daarnaast heeft hij als muzikant voeling met akoestiek in het algemeen en opnametechniek in het bijzonder. Welkom, Gert-Jan!

Nieuwe medewerker bij het Labo te Hooglede!

Wij verwelkomen onze nieuwe collega Els Meulemans bij het Daidalos Peutz team!

Els zal in het labo te Hooglede de rol opnemen van kwaliteitsverantwoordelijke en ze wordt tevens het eerste aanspreekpunt voor het akoestisch labo.

Els werkte vroeger reeds in het labo en keert nu na een aantal jaar advieswerk terug. Haar praktische expertise betekent een verdere uitbreiding van de kennis in het labo.

Welkom Els!

Universiteitsforum van Universiteit Gent

Het project is nieuwbouw van een universiteitsgebouw, met centralisatie van verschillende functies.  Het gebouw omvat een groot ontmoetingsforum met een groot foyer en vergaderruimten (gelijkvloers), een auditorium met 1000 plaatsen (gelijkvloers en eerste verdieping) en kantoren en werkruimten op de verdiepingen. De bruto vloeroppervlakte van het gebouw bedraagt 11.000 m2, zonder de onderliggende parking.

Restaurant en leercentrum Gasthuisberg

Het project omvat een nieuw studentenrestaurant (keuken voor koude en warme bereidingen, bedieningstogen, restaurantruimte) op het gelijkvloers en verschillende leeromgevingen (groepswerkruimtes, stille studies, lesruimtes,…) op de drie verdiepingen erboven.
Het gebouw moest aansluiten op de bestaande, relatief dense, ziekenhuissite, welke door de jaren heen verschillende uitbreidingsfases heeft gekend.

Genk sporthal Nieuwbouw van een sporthal met kantoren

Naast het bestaande sportcentrum-zwembad (1975) van de Wit-Russische architect Isia Isgour wordt een nieuwe sporthal ingeplant. Het nieuwe gebouw heeft een niet-alledaagse vormgeving met drie paraboolgewelven waaronder twee grote sporthallen ondergebracht zijn. Beide sporthallen kunnen opgedeeld worden in drie apart te gebruiken speelvelden.
Centraal tussen beide hallen bevinden zich de inkomhal met cafetaria en lobby, kleedruimtes en bergingen. De centrale lobby biedt uitzicht over beide speelvelden.
Het beglaasde volume vooraan het gebouw bevat de bijhorende kantoren.

Fuifzaal ‘De Waai’ Geel

De stedelijke fuifzaal situeert zich in het centrum van de stad Geel tegenover het gemeentehuis, en vlak bij woningen aan de overzijde van de straat. Het gebouw vormt een onderdeel van een cluster van publieke gebouwen met culturele functie: cultuurcentrum, bibliotheek, filmtheater, fuifzaal. De openheid van de drie gevels zorgt voor contact tussen foyer en publieke buitenruimte. Zo benadrukt het gebouw zijn publieke functie. De realisatie van de nieuwe feestzaal is een eerste stap in het stadsvernieuwingsproject dat het centrum van de stad Geel grondig zal hertekenen.

Kinderkribbe en basisschool te Berendrecht

Het project omvat een kinderkribbe en een basisschool binnen één gebouw. In wedstrijdfase werd het criterium voor passiefscholen opgelegd.

Het gebouw gaat door zijn oriëntatie (het gebouw is volgens de oost-west-as georiënteerd) efficiënt om met de beschikbare zonnewinsten. Door de verspringingen in het dak wordt ook daglicht diep in het gebouw gebracht, wat het verlichtingsenergieverbruik reduceert.

Restauratie en uitbreiding C-Mine

Project C-Mine is een verfijnd antwoord op de vraag hoe om te gaan met grootschalig industrieel erfgoed. De productie van steenkool gebeurde tot 1988. In 2001 werd de stad Genk eigenaar van de site. Sedert 2005 ontwikkelt de stad de reconversie van de mijnsite. De mijngebouwen zijn geklasseerde monumenten, met inbegrip van de machines en installaties die direct verwijzen naar de steenkoolontginning. De ingrepen van de architecten zijn met opzet beperkt en zeer direct.

Nieuwbouw Headquarters AGC

Het gebouw wordt het hoofdkantoor van een glasfabrikant. In de ontwerpfase werd sterk ingezet op een gedetaileerde analyse van glastypes, daglichttoetreding en zonnewering.
De zonnewering bestaat ook uit kantelbare glazen lamellen met een specifiek printpatroon. Voor het correct toepassen en detailleren van deze zonnewering werd in-situ een proefopstelling  gebouwd. Op basis van de resultaten van deze proefopstelling werd de detaillering van de zonnewering verder verfijnd.

Abonneer op Zaalakoestiek